//Τι είναι το Solarium

Τι είναι το Solarium

Η ξαπλώστρα σολάριουμ ή αλλιώς κρεβάτι μαυρίσματος ή κρεβάτι τεχνητού μαυρίσματος (αγγλ. Tanning bed) είναι μια συσκευή που εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία (συνήθως 95% UVA and 5% UVB, +/-3%) για να παράγει ένα καλλυντικό μαύρισμα.

Τα συνηθισμένα κρεβάτια μαυρίσματος χρησιμοποιούν διάφορους λαμπτήρες φθορίου που έχουν μείγματα φωσφόρου σχεδιασμένα για να εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία σε φάσμα το οποίο είναι κάπως παρόμοιο με του ήλιου. Τα μικρότερα κρεβάτια μαυρίσματος συνήθως έχουν 12 με 28 λάμπες 100 watt ενώ τα συστήματα που βρέθηκαν στα σολάριουμ μπορεί να αποτελούνται από 24 έως 60 λαμπτήρες, καθένας από 100 έως 200 watts.

Υπάρχουν επίσης και «υψηλής πίεσης» σολάριουμ που παράγουν κυρίως UVA με κάποια UVB με την χρήση άκρως εξειδικευμένων λαμπτήρων, συστημάτων κάτοπτρων και φίλτρων. Αυτά είναι πολύ πιο ακριβά, έτσι χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Ένας θάλαμος μαυρίσματος είναι παρόμοιος με ένα κρεβάτι μαυρίσματος, καθώς το άτομο κάθεται ενώ μαυρίζει και η παράγωγη τυπική ισχύς των θαλάμων είναι υψηλότερη.

(Πηγή: https://el.wikipedia.org)

2017-02-06T15:45:54+00:00Φεβρουάριος 3rd, 2017|